Bijeenkomsten

Samenkomst op zondag

Elke zondagochtend komen we om 10:00 uur samen in het Oosterlicht College aan de Dieselbaan 10 te Nieuwegein. Om de Vader te aanbidden, Jezus Christus te verheerlijken en ruimte te geven aan de leiding van de Heilige Geest. Ook is er onderwijs door middel van prediking om als gemeente te groeien in het leven met Jezus Christus. Voor dit onderwijs maken we gebruik van zowel gemeenteleden als externe sprekers. Iedere eerste zondag van de maand vieren wij met elkaar tijdens de dienst de maaltijd van de Heer (avondmaal).

Voor de baby’s en peuters is er een crèche en voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er, verdeeld over drie leeftijdsgroepen, een eigen programma.

Na afloop van de dienst is er, zonder verdere verplichtingen, gelegenheid om vragen te stellen over geloof en kerk. Ook kunt u iemand vragen om met u te bidden.

Verder is het mogelijk een kopje koffie of thee te drinken, een praatje te maken, een boek of video te lenen bij de bibliotheek. Een kopie van de preek van de deze of eerdere diensten, kunt u aanvragen bij het geluidsteam.

Andere activiteiten

Naast de zondagse diensten zijn er regelmatig andere activiteiten, zoals:

Tieners en jeugd
De tieners en de jeugd komen bij elkaar op de jeugdavonden, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen.

Kringen
Door de week ontmoeten we elkaar als gemeenteleden op de kringen. Voor Bijbelstudie, een goed gesprek of gewoon praktische hulp.

Ontmoetingskring
De ontmoetingskring is bedoeld voor degenen die overwegen zich aan te sluiten bij de gemeente. Een aantal belangrijke thema’s wordt besproken, zoals de gemeente, de waterdoop, de gaven en het werk van de Heilige Geest, en Israël. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen of onderwerpen aan te dragen. Na afloop van de kring kunnen de deelnemers besluiten of ze zich willen aansluiten bij de gemeente.

Thema-avonden
Met enige regelmaat worden thema-avonden georganiseerd, over uiteenlopende onderwerpen zoals evangelisatie, opvoeding en Gods woord.

Zendingsprojecten
Als gemeente vinden we het belangrijk om, zowel in gebed als in financieel opzicht, betrokken te zijn bij diverse projecten, ver weg en dichtbij.